Hill Side etsii operaattoria

Vihdin Jokikunnassa 20 vuotta toiminut Hill Side otti tänä vuonna historiansa suurimmat kehitysaskeleet todelliseksi Sports Resortiksi

Vihdin Jokikunnassa 20 vuotta toiminut Hill Side Golf otti tänä vuonna historiansa suurimmat kehitysaskeleet todelliseksi Sports Resortiksi. Golf säilyy edelleen Hill Siden keskiössä, mutta mukaan tulivat hotelli- ja huvilamajoitukset sekä muun muassa frisbeegolf ja Padel. Onnistunut toiminnan laajentuminen vaatii uusia resursseja myös operoinnissa ja Hill Side etsiikin nyt operointiin partneria.

-Uudistusprojekti oli todella iso kokonaisuus, johon kuului muiden lajien ja majoitusliiketoiminnan integrointi jo tuttuun golfoperointiin. Uudistukset valmistuivat kesäkuussa, käynnisteltiin heinäkuussa ja jo elokuussa asiakasmäärät ohittivat edellisen vuoden luvut, kertoo Raimo Vilhunen, joka on yksi Hill Siden pääomistajista.

Golf on edelleen Hill Siden ehdoton ykköslaji ja tänä vuonna 18 reikäisen Hill kentän ylläpitoon on satsattu erityisen paljon. Hill onkin koko kesän saanut ylistäviä arviota pelaajilta. Elokuussa toteutetussa Pelaaja Ensin -kyselyssä myös klubin ilmapiiri sai kiitosta pelaajilta. Kentän kunto ja ilmapiiri saivatkin kyselyssä kauttaaltaan keskiarvoa parempia arvosanoja. Kyselyyn oli tuossa vaiheessa osallistunut lähes 80 kenttää.

– Kentän kunnon saa aina helpommin korjattua, mutta mukavan ilmapiirin luominen on vaikeampaa. Nautittavan ilmapiirin luovat aina pelaajat ja henkilökunta, ja siitä iso kiitos molemmille, kiittelee Ari Isokääntä, toinen Hill Siden pääomistajista.

Kesäkuussa avattu Rock Valley Frisbeegolf on noussut parissa kuukaudessa Suomen arvostetuimpien huippukenttien joukkoon. Frisbeegolfkentät arvioidaan pelaajien toimesta kansainvälisessä UDisc-apissa.

-Frisbeegolfaajat ovat tuoneet omalta osaltaan myös mukavaa nuorekasta piristystä klubille. Iso osa nuorista golfareistahan on myös frisbeegolfaajia. Myös jotkut seniorigolfarit ovat saaneet Hill Sideen lapsenlapsia mukaan frisbeegolfin varjolla, kuvailee Isokääntä.

Hill Siden historia sai uuden suunnan vuonna 2018, kun silloinen Golf Oy meni konkurssiin. Konkurssin juurisyynä olivat ylisuuret investoinnit velkarahalla. Konkurssin myötä investointivelat saatiin kuitattua. Vaikka kentän operointi on hakenut muotoaan vuodesta 2018, niin kentän omistajana on koko konkurssin jälkeisen ajan toiminut yksi ja sama yhtiö, eli Hill Side & Valley Oy.

-Kolme vuotta operaattorinamme toimineen Gogolfin liiketoiminta päättyi viime vuoteen. Näkemiemme lukujen mukaan Hill Siden operointi oli kuitenkin kannattavaa myös Gogolfin aikana. Tänä vuonna otimme operoinnin väliaikaisesti itsellemme erilliseen operointiyhtiöön, koska tällä tavalla saimme majoitusliiketoiminnat ja muut lajit integroitua helpommin yhdeksi kokonaisuudeksi. Nyt meillä on valmis paketti, jonka operoimiseen etsimme partneria, joka ottaa vastuun myös operoinnin taloudellisesta menestyksestä. Kentänhoidossa ja Klubilla meillä on loistava henkilökunta, joten uusi partneri voisi keskittyä tuotteen laadun ylläpitämiseen, markkinointiin, myyntiin ja yrityskumppanuuksiin, kuvailee Raimo Vilhunen.