Seniorit kirmasivat kesälaitumelle​​​​​​​


​​​​​​​Senioreiden kisakausi päästiin avaamaan suunnitellussa aikataulussa ja hyvissä olosuhteissa torstaina 2.5. Edellisviikon lumipeite oli ilmeisesti haihtunut ilmaan – kenttä oli varsin kuiva ja varsinkin viheriöt ajankohtaan nähden erinomaiset.

Auringonpaiste ja lämmin sää houkuttelivat paikalle ennätysmäärän 41 senioria. Tutun porukan lisäksi kisaan saatiin kolme ensikertalaista ja yksi ”paluumuuttaja”. Tervetuloa joukkoon!


Seniorit olivat valmistautuneet uuteen kauteen eri tavoin. Monet olivat käyneet talven aikana etelänleireillä, toiset keskittyneet muihin lajeihin tai kuvioihin. Jotkut olivat satsanneet kuntoutukseen tai muuten fysiikkaharjoitteluun. Muutamat olivat käyneet golfkursseillakin hiomassa taitojaan taikka kahlanneet Youtube-ideoita ja pitäneet yllä kisatuntumaa simulaattoreissa. Näkyipä joillakuilla myös uusia mailoja ja muita varusteita, osa ehkäpä entisen operaattorin konkurssipesän loppuunmyynnistä edullisesti hankittuja.


Tarina ei kerro, miten erilaiset valmistautumiset vaikuttivat kisavireeseen ja -tuloksiin. Kuultiinko tyytyväistä myhäilyä vai turhautumisen ääniä ja eleitä? No, kausi on vielä nuori…


Pelin avasi itseoikeutetusti superseniorimme Valde Hillin ykköstiiltä klo 9.30. Napakka avauslyönti päätyi keskelle väylää.


Kisan tuloksissa oli isoa hajontaa. Toiset olivat heti kauden alussa hyvässä tuloskunnossa, toiset vielä hakivat tuntumaa. Tai ehkä se kuuluisa päivän vire oli ratkaiseva.


Parhaiten onnistui kisan ensikertalainen Mikko M, joka voitti sekä miesten scr- että pb-sarjan tuloksilla 84 lyöntiä ja 42 pistettä. Pasi T pelasi saman lyöntimäärän, mutta Mikolla oli parempi takaysi. J-P R ja Juha R pelasivat molemmat 89 lyöntiä.


Miesten pb-sarjassa toinen oli Kalevi T 35 pisteellä ja kolmas Juha R samalla pistemäärällä.


Naisten parhaat olivat Irene V ja Päivi R. Irene voitti scratchin 89 lyönnillä ja Päivi pb-kisan 37 pisteellä. Scr-sarjassa Päivi oli toinen (94 lyöntiä) ja Anne P kolmas (98). PB-sarjassa kakkonne oli Irene (36 bp) ja kolmas Pirjo S-L (32).

Pisimmät draivit Hillin väylällä yhdeksän löivät Juha K ja Monna K. Lähimmäksi lippua 17:llä osui Tellervo T.

Kesäkuun kuukausikisa pelataan torstaina 6.6.


Koska yli 70-vuotiaita miehiä oli viime kisassa jo huomattava määrä, senioritoimikunta on päättänyt, että 70-vuotiaille perustetaan oma sarjansa, jossa noteerataan ja palkitaan erikseen scratch-tulokset ja pistebogey-tulokset laskien sijoituspisteitä eri osakilpailuista. Joka kisassa on myös oma pisin draivi -kisa M70 sarjassa pelaaville.


Jos siis olet yli 70-vuotias mies, voit ilmoittautua M70-sarjaan, jossa pelataan punaisilta tiipaikoilta. Jos haluat pelata edelleen M50-sarjassa, jossa pelataan keltaisilta tiipaikoilta, ilmoittaudu siihen.

. / . spTulokset