Punaisella merkitty estealue (punainen vesi)
​​​​​​​


​​​​​​​Golfin sääntöjä tarkastellaan jatkuvasti ja hienosäädetään noin 2-4 vuoden välein. Viimeisin isompi muutos tehtiin muutama vuosi sitten. Meille tavallisille golfareille yksi suurimmista muutoksista koskee punaisella merkittyä estealuetta eli punaista vettä.


Muutos liittyy siihen, millä tavalla vapaudutaan esteen toiselle puolelle. Ennen vanhaan tähän oli yksinkertainen sääntö: samalle etäisyydelle lipusta kuin olisi vapauduttu sille puolelle, josta pallo meni esteeseen. Tämä sääntö on muuttunut. Nykyisillä säännöillä punaisilla paaluilla merkitty vesiesteeseen löydyn pallon jatkovaihtoehdot ovat seuraavat:

Voit lyödä

  1. esteestä
  2. yhdellä rankkarilla samasta paikasta (mailanmitta tilaa) mistä löit esteeseen
  3. yhdellä rankkarilla vapautua enintään kahden mailanmitan päähän siitä pisteestä, josta pallo meni esteeseen, mutta et tietenkään lähemmäs lippua
  4. yhdellä rankkarilla dropata veteen menopaikan ja lipun linjassa vapaasti valitsemaasi paikkaan pelialueella, et tietenkään lähemmäs lippua

Tuo neljäs kohta mahdollistaa pelaamisen myös punailla paaluilla merkityn esteen toiselta puolelta, mutta paikka on lipun ja veteen menopaikan määrittämä (oheisen kuvaan merkitty numerolla 2).