Lyöntijäljet ja pallon iskemät


​​​​​​​Kenttä alkaa kohta olla kesäkunnossa. Hieno juttu. Nyt on hyvä hetki kiinnittää huomiota pallon iskemien korjaamiseen viheriöillä sekä erityisesti lyöntijälkien (divotit) paikkaamiseen väylillä.


​​​​​​​Divotti eli lyönnissä irronnut palanen nurmea, kiinnittyy hienosti takaisin paikalleen, kun se korjataan heti lyönnin jälkeen. Silloin turve (tai mikä lienee kasvukerros) tarraa kuin luonnostaa kentän pintaan.


Kyllä kuiviakin (jonkun toisen jättämiä) divotteja voi laittaa paikoilleen, mutta ei ole varmaa kasvavatko ne enää kiinni. Toisinaan myös linnut käyvät kääntelemässä divotteja matojen tai muiden herkkujen löytämisen toivossa.


Kannustan meitä kaikkia kunkin päivän hyvänä työnä korjaamaan omista lyönneistä tulleet iskemät viheriöillä ja lyöntijäljet väylillä sekä muutaman muidenkin tekemän jokaista viheriö ja väylää kohden. Näin toimien, meillä on ehjät pelipinnat aivan tuossa tuokiossa.

Vielä toisena teemana hiekkaesteiden eli bunkkereiden hoitaminen. Jokainen pelaaja tietää, että omat jäljet tulee bunkkerissa aina haravoida kuntoon. Syystä tai toisesta, melkein jokaisessa bunkkerissa on kuitenkin haravoimattomia jalanjälkiä. Aika usein kengännumero näytää olevan 42 tai suurempi. Siispä hyvät herrat – vaikka muisti jo ehkä iän myötä meille heikkenee, niin koitetaan kuitenkin muistaa pitää jälkiemme korjaamisesta bunkkereissa hyvää huolta. (Olen pannut merkille, että toisinaan muistamattomuus iskee jo alle kolmekymppisiin (30) pelaajiin – ryhtiä toimiin!


Lopuksi vielä yllättävä sääntökysymys, joka minulle esitettiiin. Se kuului näin: ”Pitääkö bunkkerissa lyönnissä irronnut divotti laittaa takaisin paikalleen?” Tähän vastasin, että jälkien haravointi riittää.