Kun bunkkerissa kasvaa heinää


​​​​​​​Bunkkerit ovat omalta osaltaan golfkentän käyntikortti. Ei ole tavatonta, että bunkkereiden kunto vaihtelee. Meillä kentän paikallissääntö ottaa kantaa mm. valumauriin bunkkerissa – niistä saa vapautua rangaistuksett, kuitenkin bunkkeriin eikä lähemmäs lippua.


Entäpä mikä on tilanne, kun bunkkerissa kasvaa heinää tai jotain muuta vihreää. Tämäkin asia on otettu huomioon golfsäännöissä. Implisiittisesti ko. teeman mukanaolo säännöissä kertoo siitä, että ei ole tavatonta, että bunkkerissa vihertää. Eihän se tietenkään ihan asiaan kuulu, mutta kuten golfin pelaamisen perusasetannasta muistamme, kenttä pelataan sellaisena kuin se on ja pallo pelataan siitä, mihin se on pysähtynyt. Mikäli tämä ei ole mahdollista, menetellään säännöissä määritetyllä tavalla.

Ohessa muistin virkistykseksi suoraan sääntökirjasta ote.

mmm

Pallo ei siis ole bunkkerissa, jos se on ruohon tai muun kasvavan tai luontoon kuuluvan päällä, vaikka se olisikin bunkkerin reunojen sisäpuolella. Jos tilanne on se, ettei pallo kosketa hiekkaa.

Mihin tämä sitten vaikuttaa – no ainakin siihen, että maila saa koskettaa ko. ruohoa, muuta kasvavaa tai luontoon kuuluvaa jo ennen lyöntiä. Pallo ollessa bunkkerissa ja koskiessa hiekkaan, maila ei saa hiekkaan ennen lyöntiä osua – jos osuu, niin palkkana siitä on kaksi rankkaria (=yleinen rangaistus).