Kilpailukausi on käynnissä


​​​​​​​Tänä vuonna kilpailukausi käynnistyi Kevätkunto scramblellä. Mukana oli 15 kolmijäsenistä joukkuetta.

Kauden alku otettiin huomioon niin, että lyhyeksi leikatulla pelialueella oli voimassa siirtosääntö mailan mitan verran. Toinen merkittävä helpotus oli se, että pelaaja, jonka pallo valittiin, saattoi antaa ensimmäisen pelivuoron joukkueen toiselle jäsenelle. Peliin tuli siis vielä pieni lisäannos taktikointia. Avauksia piti peliin ottaa vähintään viisi jokaiselta pelaajalta.


Itse olen jyrkemmän virityksen kannalla. Entisaikoina avauksia piti ottaa jokaiselta kuusi – kyllä vain, siinä tapauksessa viimeisellä tiillä on vain yhdellä pelaajalla avaus käytettävänä. Juoni siis kiristyy ja pitää olla tarkkana siinä, kenelle viimeinen avaus jätetään. Asian kriittisyyteen vaikuttaa toki myös se, millainen arpaonni joukkueella on sen suhteen, mikä väylä jää viimeiseksi.


Toinen tiukennus, joka olisi minun mieleeni olisi se, että pelaaja, jonka pallo valitaan, lyö ensimmäiseksi ko. paikasta. Ehkäpä ensi vuonna pelataan entisaikojen asetuksilla – tai sitten jollain modernimmilla asettelulla – aika näyttää.


Kilpailut ovat hauskoja. On melkein hassua, että ensimmäisellä tiillä on pieni jännityksen tunne vatsanpohjassa. Tälle kaudelle on viritetty myös aivan uusi pariscramble reikäpelikisa. Se pelataan 9-reikäisinä kierroksina Valleyn puolella. Kokoa oma joukkueesi ja tule mittaamaan keskinäistä paremmuutta!