Kausi alkaa

mmm

mmm

Maaliskuussa siirrytään normaaliaikaan (joissain piireissä käytetään mielestäni erheellisesti termiä kesäaika). Meille golfareille siirtyminen normaaliaikaan on hieno asia.


Saamme iltaan ylimääräisen tunnin. Kesäkuussa voi lähteä 18 reiän kierrokselle vielä ilta kahdeksalta. Aurinko nousee jo aamu neljän aikoihin, joten valon puolesta pelaamaan pääsee tosi aikaisin.


Entäpä milloin kenttä aukeaa. Olen tätä asiaa seuraillut jo useamman vuoden. Tavallisimmin lumet ovat lähteneet viimeistään huhtikuussa ja kenttä on saatu auki. Merkittävä vaikutus ajoituksen on sillä, missä vaiheessa pääsemme eroon yöpakkasista. Jäiselle kentälle ei saa mennä. Jaa että miksikö no siksi, että jäätynyt ruohonkorsi katkeaa kengän alla kasvupisteen alapuolelta. Sen seurauksena korsi kuolee ja kentälle jää jäljet, jotka poistuvat vasta siinä vaiheessa, kun uusi ruoho on kasvanut kuolleiden korsien tilalle. Siinä syy, miksi jäätyneelle kentälle ei saa mennä pelaamaan.


Lokakuussa ennustin kauden alkavan 25 päivän kuluttua. Viimeisimmät ennusteet näyttävät siltä, että ennusteeni joutuu häpeään. Voipa olla, että saadaan 10 sarviin gulakin tapaan eli vielä on maltettava 35 päivää. Kausi avataan klubilla kuitenkin 6.4. – silloin emme vielä kentälle pääse. Silloin on varmaankin jo kilpailukalenteri selvillä ja tarjolla muutakin tietoa tulevasta kaudesta.