Talvipäivänseisaus 22.12.


​​​​​​​Vuoden paras päivä – ehkä sitäkin. Aurinko nousi tänään – lumipilvien takana, mutta kuitenkin – kello 9:24. Ja laski samojen pilvien takana kello 15:13. Tämä Helsingin pituuspiirin mukaan. Meillä Hill Sidessä noihin aikoihin tulisi lisätä muutama minuutti.

Päivä pidentyy ensimmäisen viikon aikana viisi (5) minuuttia. Tammikuun viimeisen viikon aikana vauhtia saadaan jo hiukan lisää. Sillä viikolla auringon noususta auringon laskuun mitatulla päivälle saadaan pituutta jo 28 minuuttia.

Vanhastaan on muistissa, että viikon 8 eli koulujen hiihtolomaviikon jälkeen päivä on merkittävästi pidempi – viikon 9 aikana aurinko nousun ja laskun välinen aika pidentyy jo 35 minuuttia. Ja suuri harppaus tapahtuu silloin, kun siirrytään normaaliaikaan (jotkut kutsuvat tätä kesäajaksi, mutta mielestäni juuri tämän mukaan pitäisi kelloa aina asettaa).


Ennusteen mukaan tänään 22.12. on enää 111 päivää siihen, että päästään taas kentälle pelaamaan. Toivotaan, että ennuste tälläkin kerralla on koko lailla hyvin kohdallaan.


PS
Hyvää joulunaikaa ja alkavaa vuotta meille kaikille