Rock Valley Fisbeegolf

Ratakartta

Valley golfkentän takaysi suljettiin - Premium Frisbeegolfkenttä tilalle


Vihdin Rock Valley avautui perjantaina 14.6.2024.


Viime syksynä suljettu Hill Side Golfin ”Valley”-niminen golfkenttä avautui ”Rock Valley” -nimisenä Frisbeegolfkenttänä.
Rock Valleyta varten suljettiin puolet Golf Ladies European Tour LETAS- ja useita muita ammattilaiskisoja isännöineestä Valley -golfkentästä.


Frisbeegolf on nouseva laji Suomessa, jossa sitä tutkitusti sanoo harrastavansa jo noin 1,5 miljoonaa ihmistä. Radan suunnitteluun on haettu inspiraatiota Suomen kenttien lisäksi myös Ruotsista ja Norjasta, joissa on useita maailmanluokan ratoja. Uusi rata on Major-tasoinen ja se soveltuu suurten kotimaisten ja kansainvälisten tapahtumien järjestämiseen. Golfkentän sulkemisella ja frisbeegolfkentäksi muuttamisella pyritään vastaamaan lajin kasvavaan kysyntään ja nostamaan harrastuksen puitteet perinteisen golfin tasolle.


Nyt frisbeegolfareille ovat siis tarjolla kaikki samat palvelut kuin korkeatasoisilla golfkeskuksilla; Klubi, Caddiemaster, Pro Shop, ravintolat, terasseja, saunaosastot jne. Keskuksesta löytyvät myös uusi Padel-kenttä, kuntoportaat ja korkeatasoista majoitusta ym.


Rock Valleyn monipuoliset väylät pitävät sisällään aina kaksi avausheittoaluetta ja kaksi koria, eli sopivat layoutit löytyvät niin ammattilaisille, harrastelijoille kuin aloittelijoillekin.
Väylien pituudet vaihtelevat 80–350 metrin välillä, sijoittuen osittain entiselle golfkentälle ja osittain metsään. Frisbeegolfkentän erikoisuutena ovat mm. edesmenneen golfkentän vesiesteet ja bunkkerit, jotka ovat OB-alueita, eli niihin joutuva saa yhden heiton rangaistuksen. Lisäksi Rock Valley on ensimmäinen pysyväksi rakennettu frisbeegolfkenttä, jonka voi kiertää myös golf-autolla.


Rock Valleyn nimi juontaa juurensa näyttävään heittopaikkaan (10-tee), joka rakennettiin 40 metriä korkealle kalliolle. Kalliolta avautuu upea uusmaalainen kansallismaisema. Kallion huipulle rakennettiin myös kaikille avoin näköalapaikka, joka sijoittuu noin 4 km:n mittaisen retkeilyreitin varrelle. Jo pystysuoraa kalliota ylös nousevat 40 metriä korkeat portaat ovat nähtävyys sinänsä.


Yhtä aikaa Rock Valleyn rakentamisen kanssa on koodattu frisbeegolfille oma ”Disc Times” varaus-appi puhelimiin. Puhelinsovellus on tiettävästi maailman ensimmäinen pelkästään frisbeegolfia varten suunniteltu varaus-, kalenteri- ja viestintäsovellus.
”Disc Times” voi toimia myös maksuttomien ratojen kalenteri-, varaus ja viestintäsovelluksena. Tästä syystä applikaation kehittänyt ”Premium Disc Golf” -yritys on luvannut sovelluksen maksutta kaikkien Suomen noin tuhannen radan käyttöön, jos radalta vain löytyy vastuullinen ylläpitäjä, kuten yhdistys tai yritys.


Rock Valley on myös maailman ensimmäinen frisbeegolfkenttä, jolle on pysyvästi asennettu Suomessa kehitetyt, patentoidut ja valmistetut entistä paremmin kiekkoja ”sieppaavat” maalikorit. jotka ovat saaneet erittäin positiivisen palautteen ensiesittelyissään mm. Prodigy Disc Pro Tourin kevään 2024 osakilpailujen yhteydessä.


Tervetuloa nauttimaan Premium Disc Golfista kansallismaisemiin!


Lisätietoja:
Ari Isokääntä, Rock Valley, Hill Side Golf Oy, 0500 684 836,
ari@isokaanta.fi
Penjami Pesonen, Rock Valley pääsuunnittelija, 050 554 1611, penjami@premiumdiscgolf.fi

https://hillside.fi/frisbeegolf
https://disctimes.app/


​​​​​​​


​​​​​​​